Печено свинско бутче

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Печено свинско бутче2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свински бут - 1 бр. около 2 кг
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • мед - 2 с.л.
  • лимони - 3 бр.
  • масло - 50 г
  • олио - 2 с.л.
  • черен пипер
  • чесън
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото, подсушете и го набодете на няколко места с остър нож. В дупчиците пъхнете нарязан чесън. Залейте бута със смес от олиото, виното и сока на единия лимон.

Посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да престои за 2 часа, като от време на време се обръща. След това подсушете месото и го сложете в тавичка. Покрийте го с малки парченца масло. Пече се 15 минути в предварително загрята на 240 градуса фурна.

Щом бутът се позачерви, температура се намалява до 180 градуса и се пече още 30-тина минути, като често се полива с маринатата. Разбъркайте меда със сока от 1 лимон.

Полейте месото с тази смес и печете още 30 минути. 10-тина минути преди да е окончателно готов бутът, върху него се нареждат тънки резенчета от последния лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
53
42
30
20
10
Дай твоята оценка: