Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринован печен лаврак на скара

Маринован печен лаврак на скара

Маринован печен лаврак на скара
Снимка: Кристиан Александров
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Чудесен начин за приготвяне на риба - маринован лаврак на скара, пробвайте рецептата още днес"

Необходими Продукти

  • лаврак - 4 бр.
  • лимонов сок - 1/2 ч.ч.
  • олио - 1 ч.л.
  • черен пипер - 2 щипки млян
  • девесил - 1 щипка сушен и стрит
  • бял пипер - 1 щипка млян
  • кориандър - 1 щипка сушен и стрит
  • сол - 2 щипки морска
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме лимоновия сок, солта, олиото и подправките.

Почистваме рибите и ги намазваме отвън и отвътре с маринатата лаврака.

Прибираме ги в хладилника за 1 нощ.

След това изпичаме матринованите риби на скарата до готовност.

Сервираме маринован лаврак на скара с гарнитура по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Много вкусен лаврак стана!!!
23.04.2023 06:36