Хамбургер

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Хамбургер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
Порции
5 бр.
"Не споделяйте тази рецепта с големите вериги за бързо хранене - нека си остане само между нас"

Необходими Продукти

  • хляб - за хамбургер 5 бр.
  • телешко месо - 500 гр. смляно
  • лук - 1/2 глава
  • ябълки - зелена 1 бр.
  • нишесте - 1 с.л.
  • риган
  • сол
  • яйца - 5 бр.
  • кисели краставички - 1 - 2 бр.
  • домати - 1 бр.
  • маруля - 1 бр.
  • майонеза - 3 с.л.
  • кетчуп - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и ябълката се настъргват в каймата. Ароматизират се с риган, посоляват се и се добавя нишестето. Омесва се и се оставя да престои 10 минути, покрито.

Доматът и краставичките се нарязват на колелца, салатата – на тънки ивици. Каймата се поставя в голям найлонов плик и се разточва с точилка на правоъгълна форма с дебелина 1 пръст. След това горната част на найлона се отстранява и с метален пръстен се отрязват дискове. Пекат се върху сух тиган по 5 минути от всяка страна.

Хлебчетата се разрязват напречно на половина, нареждат се в тава и се пекат на горен реотан в силно сгорещена фурна.

Майонезата се поставя в купичка, добавя се кетчупът и се разбърква.

Яйцата се изпържват. Всяко хлебче се намазва със соса вътрешната страна на основата и капачето, поставят се зеленчуци, по един бургер и по едно изпържено яйце.

Хамбургерът се затваря и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
520
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ani
ani
супер е
01.02.2012 15:36
yakub
yakub
Яко.
23.04.2011 11:42