Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисели краставички с бахар и синап

Кисели краставички с бахар и синап

Кисели краставички с бахар и синап
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"У дома се хапват всяка вечер кисели краставички и точно затова се слагат много от тези буркани"

Необходими Продукти

  • корнишони - 2.5 кг
  • лук - 2 глави
  • пикант фикс - 1 пакет сладко кисела Dr. Oetker
  • захар - 150 г
  • оцет - 300 мл 6%
  • вода - 2.7 л
  • консервант - 1 пакет Dr. Oetker
  • сол - 75 г
  • копър
  • черен пипер - на зърна
  • бахар
  • синап
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме корнишоните.

Правим си саламура от водата като на 1 литър вода се слага 75 г сол.

Готовата саламура изсипваме при краставичките и оставяме да престоят 12-24 часа на хладно място.

Когато изтече времето, ги измиваме и подсушаваме.

Вземаме си измитите буркани и започваме да ги подреждаме, като помежду им поставяме от лука, който е обелен и нарязан, накъсания на едри стръкове копър и зърната пипер, по 2 зърна бахар и малко синапени семена.

Пакетчето Пикант фикс и консерванта смесваме с водата, оцета и захарта.

Получава се марината, която слагаме на огъня и оставяме да ври за 3 - 5 минути.

Когато сместа заври, си добавяме оцет и захар.

С готовата марината заливаме корнишоните, разклащаме бурканите с кисели краставички добре и при необходимост доливаме от марината.

Затваряме бурканите с кисели краставички с бахар и синап веднага и съхраняваме на тъмно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: