Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Ризото с три вида гъби

Ризото с три вида гъби

Ризото с три вида гъби
Снимка: Мария Георгиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Класическо гъбено ризото не с един, а с цели три вида гъби - какво ще кажете"

Необходими Продукти

  • печурки - 5 бр.
  • портабело - 2 бр.
  • шийтаке - 9 бр.
  • ориз арборио - 1ч.ч.
  • сирена - 100 г микс от твърди
  • пармезан - 50 г
  • зеленчуков бульон - 1 л
  • лук - 1 глава
  • чесън - 4 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Запържваме лука и чесъна в сгорещена мазнина.

Добавяме и предварително нарязаните гъби и запържваме до желана степен.

Слагаме ориза и добавяме малко по малко от бульона, докато не свърши и оризът е сварен.

Добавяме сирената и разбъркваме гъбеното ризото.

Декорираме с още пармезан ризотото с три вида гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: