Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Сачове»Бърз сач с три вида месо и гъби

Бърз сач с три вида месо и гъби

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k5
Бърз сач с три вида месо и гъби
Снимка: Monika Ivanova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • гъби - 600 - 700 г горски
  • пържоли - 1 бр. телешка /печена на скара или грил/
  • телешка наденица - 1 бр. печена
  • пушено месо - 200 г или пилешка шунка
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин
  • кашкавал - 200 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Готовите меса нарязвате на парченца и оставяте настрани.

Лука, гъбите и моркова белите, чистите и нарязвате на едро.

Сачът се загрява добре, намазва се обилно със зехтин и в него се сипват първоначално зеленчуците. Напръсквате ги отново със зехтин и разбърквате добре.

Може да се приготви на котлон, но вкъщи го предпочитаме запечен във фурната.

Сача се пече на силна фурна- 230-250 градуса. През 5-6 минути отваряйте фурната, за да разбъркате, и проверите пекат ли се добре зеленчуците.

Когато водата от гъбите се поизпари и останалите зеленчуци са полуготови, добавяме месата, наръсваме със сол и черен пипер.

Печем още 7-8 минути, като пак може да разбъркате един-два пъти.

Пет минути преди да извадите сача, го поръсете с настъргания кашкавал.

За повече аромат към бързия сач с три вида месо и гъби може да добавите и малко пушена сланина.

Това ястие е изключително подходящо и засищащо за предстоящите студени дни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: