Начин на приготвяне
Готовите меса нарязвате на парченца и оставяте настрани.
Лука, гъбите и моркова белите, чистите и нарязвате на едро.
Сачът се загрява добре, намазва се обилно със зехтин и в него се сипват първоначално зеленчуците. Напръсквате ги отново със зехтин и разбърквате добре.
Може да се приготви на котлон, но вкъщи го предпочитаме запечен във фурната.
Сача се пече на силна фурна- 230-250 градуса. През 5-6 минути отваряйте фурната, за да разбъркате, и проверите пекат ли се добре зеленчуците.
Когато водата от гъбите се поизпари и останалите зеленчуци са полуготови, добавяме месата, наръсваме със сол и черен пипер.
Печем още 7-8 минути, като пак може да разбъркате един-два пъти.
Пет минути преди да извадите сача, го поръсете с настъргания кашкавал.
За повече аромат към бързия сач с три вида месо и гъби може да добавите и малко пушена сланина.
Това ястие е изключително подходящо и засищащо за предстоящите студени дни.