Джиджи папа

29/11/2013
Ivanka
отIvankaНовак252
"По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точки
38 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо160 338
  • Преглеждания за месеца78
  • Преглеждания за седмицата78
  • Коментирана35 пъти
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена38

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.

Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.

Готовите филийки се поръсват с пудра захар.подобни рецепти тук

5 13
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (35)

magdanozka
magdanozka
26.09.2016 18:32
Повръща ми се вече от този тип коментари.Превърнахте и готварските сайтове в състезание кой е по злобен и кой плюе по-добре,но ние българите сме си злобни душици. Хайде сега можете да продължите да злобеете.
18
1
Теодора Мещерова
Стига злобяхте бе хора! Както и да се нарича, важното е да е вкусно! Жената е отделила времето си и е споделила нещо с нас! Избивайте си комплексите другаде!
14
0
Vilivitska
Vilivitska
26.09.2016 16:37
В Буркина Фасо също са джиджи папа, пък!!! Кой както си харесва, така да ги нарича. Я потърсете в специализираните книги някое цвете или билка. Има ги изписани с по няколко имена. И слава Богу, иначе не бихме могли това, което търсим. Това е, защото всеки край има влияние от съседни езици, или пък така му е харесало на някой и после се е разпространило. Името не е модернизирано, както пишете, а старо.
4
1

Виж всички коментари или напиши такъв