Джиджи папа

IvankaIvanka
Новак
252422
Джиджи папа1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 250 гр.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.

Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.

Готовите пържени филийки се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

София
София
Какви са тези измишльотини, Джиджи папа? Това са си просто класически пържени филийки, известни по цяла България.
14.01.2014 16:58
12
15
Радка
Радка
От много стара книга съм запомнила и когато имам повод да поглезя цялото семейство правя филийките, но разбивам белтъците отделно и ги добавям с много леко разбъркване в сместа с млякото, жълтъците и брашното, за да запазя сместа пухкава и лека и в нея потапям най-тънко нарязани филийки по възможност от френска франзела.Пържа в много олио, да плуват. Бухват и стават като топчета, а поднесени с разбита сметана са неустоими!
09.12.2013 00:57
3
1
Покажи всички подкоментари
Руми
Руми
А бе, я не се занасяйте!Наричайте ги както искате.Хапвайте си любимите пържени филийки и да ви е сладко!
04.12.2013 14:54
15
Блага
Блага
да стават страхоно вкусни вместо прясно мляко и с вода
30.11.2013 21:21
9
ангата
ангата
да а при нас са станимаклииски пържени филиики по сиромашки,егати арабистите дето се извъдихте
30.11.2013 20:43
5
6
Мима
Мима
Джиджи папа -припечена филийка потопена в зелева чорба поръсена с червен пипер ,покрива се с кърпа да се задуши малко и още топли се хапват.Така ги правеше баба.
30.11.2013 16:19
1
5
Силвия
Силвия
Джиджи папу на турски означава "хубав" или в преносен смисъл "нов хляб".Стария хляб става нов.
30.11.2013 15:16
5
1
Мария Хаджийска
Мария Хаджийска
Джиджи миджи,модернизации това са си пържени филийки,обаче аз им слагав кисело млеко вместо с прясно....
30.11.2013 13:41
13
9
фани
фани
хляба се нарязва на колкото може тънки филийка,вземаме едната и мажем с масло после слагаме топено сирене и последно колбас пожелание,захлупваме с друга филийка и притискаме,така получения сандвич потапяме в паната и пържим.тази рецепта съм я чела от старо списание 'жената днес'.в къщи всички ги обожаваме
30.11.2013 13:00
4
2
Съни
Съни
И аз не съм от Китай, а името го знам от свекърва ми, тя го таричаше жижи папу.
30.11.2013 13:00
3
Неди
Неди
Не знам за Китай, аз с това име - джиджи папа, ги знам от баба ми.
30.11.2013 11:35
13
1
2
Покажи всички подкоментари
пенка
пенка
по шуменски е жижи папа.може и с вода вместо с мляко.консумират се със сирене,сладко,колбас.важно е да не се хвърля засъхналия хляб.
30.11.2013 09:07
6
Mariq Valeva
Mariq Valeva
Само , че ние живеем в България не в Китай !
30.11.2013 01:32
6
6
фани
фани
така ги наричат в Китай...
29.11.2013 21:30
4
Mariq Valeva
Mariq Valeva
Пържени филийки ! Какви са тези модернизирани наименования ? пффффф...
29.11.2013 20:54
14
7