Джиджи папа

IvankaIvanka
Новак
252422
Джиджи папа
Снимка: Диляна
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
6
"По-различен вариант на любимите ни пържени филийки, който определено трябва да опитате"

Необходими Продукти

  • хляб - 1 бр.
  • брашно - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
  • прясно мляко - 1 1/2 ч.ч.
  • масло - 250 гр.
  • сода - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • пудра захар - 1/2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.

Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.

Готовите пържени филийки се поръсват с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Магданозка
Магданозка
Повръща ми се вече от този тип коментари.Превърнахте и готварските сайтове в състезание кой е по злобен и кой плюе по-добре,но ние българите сме си злобни душици. Хайде сега можете да продължите да злобеете.
26.09.2016 18:32
31
2
Теодора Мещерова
Теодора Мещерова
Стига злобяхте бе хора! Както и да се нарича, важното е да е вкусно! Жената е отделила времето си и е споделила нещо с нас! Избивайте си комплексите другаде!
26.09.2016 17:16
32
Потребител#177555
Потребител#177555
В Буркина Фасо също са джиджи папа, пък!!! Кой както си харесва, така да ги нарича. Я потърсете в специализираните книги някое цвете или билка. Има ги изписани с по няколко имена. И слава Богу, иначе не бихме могли това, което търсим. Това е, защото всеки край има влияние от съседни езици, или пък така му е харесало на някой и после се е разпространило. Името не е модернизирано, както пишете, а старо.
26.09.2016 16:37
12
2
Потребител#167057
Потребител#167057
Здравейте!Прочетох коментарите.Отраснала съм с "Джиджи папа".Рецептата която е дадена, не отговаря на истинската."Джиджи папа" се правят само с яйца!Да, добавя се малко вода, за да се разбият по-добре яйцата. До коментара на "Българка": В североизточна България все още има представители на един БЪЛГАРСКИ етнос /подчертавам БЪЛГАРСКИ/, наречена Гагаузи! "Джиджи папа" си е характерно наименование в този край И бихте ли ми казали как да преведа на български баклава?
06.03.2016 10:39
35
1
Българка
Българка
Вървете в Турция и там си им викайте както си искате! В България - това са пържени филии!
27.02.2016 18:17
25
41
3
Покажи всички подкоментари
никнай
никнай
Интерсно че никой не коментира рецептата!?
На никой ли не му направи впечетление че се приготвя патифри и се използва невероятно количество масло което първо не е здравословно, второ хляба ще се напои с него като гъба а и маслото не понася висика тампература.
Така че ако оставимтурцизма на страни ще видитв че такава семпла рецепта може да се превърне в някаква лудост.
10.02.2016 21:47
11
9
1
Покажи всички подкоментари
Ime
Ime
Казва се пържени филийки или френски тост
09.02.2016 21:36
12
24
Сюндюк
Сюндюк
В Търговищко също се наричат така. Видно от коментарите нам, където е била първо България си е това наименование, а Тракия и Средец пържени филии :)
30.01.2016 10:30
10
2
;)
;)
Аз съм от Пловдив, жената от София и никой от двамата не е чувал това наименование "джиджи папа". Викаме си им "пържени филийки", прави ми ги жената с малко мляко и яйца и после отгоре им слагаме мед и натрошено сирене или пък само ягодово сладко. Става неземно вкусно, ядем ги предимно за закуска.
31.12.2015 16:34
20
15
Дани
Дани
Не са никакви модерни наименования.Аз съм на 58 год. и още като дете баба ми ги наричаши "джиджи папа"
31.05.2015 14:50
41
2
дегустатор
дегустатор
тази рецепта я знам но под малко по-различно име - джиджи папу - от турски - хубава храна.
28.04.2015 14:29
9
Мария
Мария
И на луната, така им викат :)
26.03.2015 18:04
8
4
РУМИ ЖЕКОВА
РУМИ ЖЕКОВА
Аз също съм от Добруджанският край и на джиджи папа баба казваше на пърженият хляб.Тя просто разбиваше яйцата ,слагаше малко вода,сол,потапяше филийките в сместа и пържеше.Сега аз "подобрих" рецептата,като отделям яйцата от водата ,като първо потапям във водата,после в яйцето и пържа.Много вкусни стават сухите франзели.
21.08.2014 20:33
12
емол
емол
А китайците знаят ли,че така им се вика?!
07.08.2014 16:08
4
2
вани
вани
аз ги права с прасно млако сода и сол
10.07.2014 10:13
1
Иво
Иво
Хаххаха, "модернизирани", "модерно чуждици да се използват", какви тъпи хора има в тоя сайт не е истина хахаха.

За диалекти чували ли сте бе деца? Сигурно вие не използвате турски думи като говорите. Сигурно каймата е "мляно месо" и кибрита е "драсни-пални-клечица". Или просто сте си търсили нещо, за което да се възмущавате и да цъкате с език?

Егати, изумен съм от простотията ви.
24.05.2014 10:23
27
4
1
Покажи всички подкоментари
Косьо Босев
Косьо Босев
От коментарите долу-горе ми се изясни...Било от Турски ама в Китай пак така ги наричали...Сега е модерно да се внасят чуждици в Българският език...За даможе като говорим хем да сме интересни хем никой да не ни разбере..А накъде отива Българският език дами и господа джиджи папа...Джиджи Бекали и хубавата Джиджи Неаполитанката....
17.05.2014 06:58
6
8
Косьо Босев
Косьо Босев
Чудно...доживях до 44-тата.си година за да ме упрекнат че незная какво е "джиджи папа". И както ми уточниха...в цяла България така наричали пържените филиики...чидя се дали е така...тъп ли съм...и на какъв език е това...защото примерно...супа е на Френски...чорба на Турски...а Джиджи папа...незная...
16.05.2014 21:20
15
9
Рада
Рада
В Добруджанския край ги наричаме джиджи папа, помня го от баба, тя от нейната и т.н.! Само с яйца и малко мляко. Добър апетит!
07.04.2014 11:51
19
1
Лозка
Лозка
какви са тия измислени рецепти, пържени филийки се правят само с яйца, разбиват се яйца колкото искате с 4-6 бр. аз ги правя, разбивам яйцата хубаво, потапям една филийка, слагам в сгорещено олио, след това следващата филийка и така докато се изпържат всичките, след това слагам пудра захар отгоре, ако нямам пудра слагам захар и стават чудни пържени филийки, да ви е сладко
06.04.2014 10:02
9
8