Начин на приготвяне
Приготвяме смес с гъстотата на боза като първо разбиваме яйцата в дълбок съд и към тях прибавяме брашното (чрез ръсене), прясното мляко (на струйка), содата за хляб и солта.
Вземаме филийка хляб (дебела около 1 см) и я потапяме в сместа от двете страни, след което я изпържваме в разтопеното масло до зачервяване.
Готовите пържени филийки се поръсват с пудра захар.
Коментари
На никой ли не му направи впечетление че се приготвя патифри и се използва невероятно количество масло което първо не е здравословно, второ хляба ще се напои с него като гъба а и маслото не понася висика тампература.
Така че ако оставимтурцизма на страни ще видитв че такава семпла рецепта може да се превърне в някаква лудост.
За диалекти чували ли сте бе деца? Сигурно вие не използвате турски думи като говорите. Сигурно каймата е "мляно месо" и кибрита е "драсни-пални-клечица". Или просто сте си търсили нещо, за което да се възмущавате и да цъкате с език?
Егати, изумен съм от простотията ви.