Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешки опашки на фурна по Словашки

Телешки опашки на фурна по Словашки

Marto_86Marto_86
Новак
281094
Телешки опашки на фурна по Словашки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
115 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • телешки опашки - 3 бр. или 2.5 кг
  • горчица - 4 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • мед - 2 с.л.
  • сол - 2 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • целина - 1/2 глава настъргана
  • черен пипер - 2 ч.л.
  • индийско орехче - 2 к.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Според мнозина най-вкусното месо от телето е от опашката и тъй като споделям това мнение, предлагам една страхотна рецепта за телешка опашка.

От всичко гореспоменато - вино, мед, горчица, целина, зехтин, сол, индийско орехче и черен пипер, правите марината в описаните пропорции.

Поставяте опашките в тава и сипвате маринатата, покривате плътно с фолио за печене и оставяте 24 часа в хладилника.

След като минат 24 часа, отвивате фолиото добавяте 300 мл вода, завивате отново плътно с фолио и печете на 180 °C за час и четиридесет и пет минути.

Добър апетит с тази телешки опашки на фурна по Словашки!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: