Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Кисело зеле с праз и телешки опашки

Кисело зеле с праз и телешки опашки

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078342402
Кисело зеле с праз и телешки опашки
Снимка: Фати Камберова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-5
"Дайте ни една зелки и една телешка опашка да видите каква вкусна гозба ще ви спретнем за нула време"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1.5 кг
  • праз - 1 стрък
  • телешка опашка - 1 бр.
  • вода - 1 литър хладка
  • червен пипер - 1 ч.л
  • черен пипер - 1 щипка
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • олио - 4 - 5 с.л
  • масло - 2 с.л
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре телешката опашка и нарязваме на парчета. Слагаме ги в тенджера с олиото да се запържат хубаво от двете страни.

Нарязваме праз лука на шайби и го прибавяме към опашките. Оставяме да се запържат добре.

Нарязваме си зелката и заедно със сока, който е пуснала го прибавяме към опашките и праз лука. Добавяме червения пипер, черния пипер, маслото и чесън настърган на ситно ренде.

Доливаме хладката вода и оставяме да ври до сваряване на опашките и зелето.

Овкусяваме със сол. Готовото кисело зеле може да поднесете със стерилизирани чушки козирог. Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: