Начин на приготвяне
В купата на миксера се смесват кравето масло, яйцето и захарта. Разбърква се до обединяване на продуктите.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавя се към маслената смес сладкиша със смокини на порции.
След като се оформи мека топка се разстила във форма с ринг с диаметър 26-28 см, намазана с масло. Издига се борд около 3 сантиметра. Дъното на нашия пай се надупчва с вилица. Намазва се със сладкото. Върху него се нареждат разполовените смокини.
Всички продукти за поръската на плодовия пай се смесват и претриват с пръсти до образуване на трохи. Разпределят се върху смокините.
Ефектният пай със смокини се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.
Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.
Приятен апетит!
Коментари