Начин на приготвяне
В купа разбийте яйцата със захарта на пухкав крем. Прибавете олиото, ванилията и киселото мляко, разбъркайте.
Добавете пресятото брашно смесено с бакпулвера и пшеничния грис, разбъркайте. В тава с диаметър 20 см, намазана с олио и поръсена с брашно, сипете и заравнете сместа за ябълковия сладкиш.
Обелете и настържете ябълката на едро ренде, прибавете канелата и захарта, разбъркайте и разпределете с лъжичка сместа върху кексовата смес.
Поставете тавата в предварително нагрята на 180 градуса фурна и печете лесния сладкиш за около 30 минути, до суха клечка.
Поохладения чуден сладкиш с ябълки и канела поръсете с пудра захар, нарежете и сервирайте!