Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечен Камембер с чесън и магданоз

Запечен Камембер с чесън и магданоз

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5596k2k6
Запечен Камембер с чесън и магданоз
Снимка: Мина Димитрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
2 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
12 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • сирене камембер - 2 бр. в кръгла форма
  • магданоз - няколко стръка
  • чесън - 3 скилидки
  • зехтин - за намазване
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се нарязва на тънки филийки. Магданозът се нарязва на ситно.

Разопаковайте сиренето Камембер и с малко ножче направете прорези, в които да се постави чесъна и магданоза.

Поръсете отгоре с черен пипер. Намажете със зехтин.

Всяка пита увийте в алуминиево фолио или хартия за печене.

Завийте добре сиренето, за да не потече.

Печете сирената в загрята на 200 °C фурна за около 10 минути.

След като са готови печените сирена, може да консумирате запечен Камембер с чесън и магданоз с препечен хляб и подходящо вино.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: