Начин на приготвяне
Измийте и подсушете с кухненска хартия агнешките ребра.
Нарежете ги на две по две ребърца, за да поемат по-добре маринатата, а и да се сготвят по-бързо.
Пригответе маринатата, като смесите зехтина, сока от лимон (може и лайм), сос Уорчестър, джоджен или мента, черен и лют пипер и малко сол.
Черения лук нарежете на дебели шайби.
Намажете с кухненска четка месото с ароматната марината, покрийте с лука и оставете в хладилник за 1 нощ.
Ако ребърцата ви са от младо агне, можете да печете на скарата директно, но ако са по дебелички и големи, е добре да претърпят предварителна термична обработка. Тя се осъществява като ребрата се завият във фолио или в торбичка за печене и се готвят бавно във фурната на 120 °C за час и 15 минути.
След това вече са готови за печене върху скарата.
Когато подредите ребрата върху добре загрялата скара, не ги обръщайте поне 3-4 минути или докато видите, че месото започне да се отделя.
Печете до хубав загар от двете страни около 10 минути общо или зависи дали сте ги готвили предварително.
Проверете си едно ребърце дали е готово отвътре и ако трябва, сложете за още малко време върху скарата.
След като крехките ребърца са готови, ги посолете, а отделно по желание си изпечете върху скарата и лука от маринатата.
Поднесете крехки агнешки ребра на скара топли с любима ваша гарнитура.
Добър апетит!