Заек с винен сос

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k31
Заек с винен сос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
5-6
"Вкусно зайче ще приготвим и богато ще се нагостим"

Необходими Продукти

  • заек - 1 бр.
  • червено вино - 400 мл
  • бекон - 200 г
  • лук - 2 глави
  • печурки - 200 г
  • масло - 125 г
  • кетчуп - 1 ч.ч.
  • чесън - 6 скилидки
  • джоджен - 2 щипки
  • червен пипер
  • черен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изкиснете заека във вода за 15 часа. Осолете го и го разделете на порции. Запържете месото в силно сгорещено олио.

Разтопете маслото в тенджера и запържете едро нарязания лук. Добавете гъбите, бекона, чесъна. Поръсете със сол, двата вида пипер и джоджена.

Похлупете и задушавайте няколко минути. Налейте червеното вино, добавете кетчупа и запърженото месо. Варете около 45 минути, като през 15 минути трябва да обръщате месото.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка: