gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Свинско с кисело зеле

Свинско с кисело зеле

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k2k3312k
Свинско с кисело зеле1 / 5
29/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
220 мин.
Общо
245 мин.
Порции
8
"Класика в кухнята - не може да не опитате от нашето свинско със зеле"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 2 кг врат или гърди
  • кисело зеле - 3 кг
  • олио - 300 мл
  • чушки - 2 - 3 бр. сухи
  • дафинов лист - 2 бр.
  • черен пипер - 20 зърна
  • червен пипер - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското месо на едри парчета, а киселото зеле накълцайте на едро. Сипете 100 мл олио на дъното на глинено гърне.

Отгоре поставете 1 пласт зеле. Поръсете със стрити сухи чушки. Добавете няколко зърна черен пипер, червен пипер и парченца натрошен дафинов лист. Отгоре се поставя пласт месо. Продуктите се редуват до изчерпването им, като последният пласт трябва да е от кисело зеле.

Напълнете съда с гореща вода до нивото на продуктите, захлупете. Поставете гювеча в студена фурна. Задушавайте свинското със зеле поне 3 часа на 140 - 150 градуса. Отхлупете капака и запечете още 30 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
56
42
31
20
10
Дай твоята оценка: