Gotvach.bg»Рецепти»Солени печива»Солен пай»Пай със сирене и картофи

Пай със сирене и картофи

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Пай със сирене и картофи1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • картофи - 1, 5 кг обелени
  • яйца - 3 бр. разбити
  • проволоне - 200 г, нарязано на малки кубчета, или Чедър
  • пармезан - 1/2 чаша
  • магданоз - 2 с.л. нарязан ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер - прясно смлян навкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се варят в голяма тенджера в подсолена вряща вода, докато омекнат.

Изцеждат се и се смачкват в голяма купа.

Добавят се яйцата, сирената и магданозът. Поръсват се със солта и пипера.

Намазва се тефлоновият тиган леко с растително масло и се поставя на средно силен огън.

Когато маслото се нагорещи равномерно, се разстила в тигана картофената смес.

Изравняването става с обратната част на лъжицата.

Пече се, докато долната част стане златиста.

Обръща се соленият пай в плитка чиния и с приплъзване се връща в тигана.

Отново се пече, докато си промени цветът в златист.

Паят със сирене и картофи се сервира горещ.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: