Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Карфиол с мляко и червен пипер

Карфиол с мляко и червен пипер

Карфиол с мляко и червен пипер3 / 3
09/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Карфиолът на тиган винаги е чудесна гарнитура, а защо не и основно ястие след една свежа салата"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 250 г
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • карфиол - 1 глава
  • масло - 1 бучка
  • червен пипер
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистете главата карфиол и я разделете на розички.

Сипете олиото в тиган и го загрейте, изпържете карфиола до хубав златист цвят.

Малко преди да го свалите от огъня, добавете пресованите скилидки чесън и разбъркайте.

В същия тиган разтопете бучката масло, сипете червения пипер и веднага свалете от огъня.

Залейте карфиола с разбито кисело мляко и разтопеното масло с пипер. Поръсете със свеж копър и сервирайте.

Карфиолът с мляко и червен пипер е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: