Начин на приготвяне
Махаме на пипера горната част - дръжки и семки внимателно, като се стараем да не го разкъсаме изцяло. Измиваме пипера и го подсушаваме. Изпичаме го на парти грил от двете страни. Обелваме го от люспите. Пипера, който ползваме, в случая е по-дебел и месест.
Сваряваме си яйцата до твърдо сварени във вода. Обелваме яйцата и ги намачкваме с вилица. Намачкваме сиренето също с вилица. Смесваме яйцата и сиренето.
Почистваме 1 скилидка чесън и я нарязваме на възможно най-ситно. Добавяме сол на вкус, зехтин и цеденото мляко.
Всичко разбъркваме и с чаена лъжица пълним пипера. Слагаме напълнения пипер в чиния и го прибираме във фризера да стегне и да се изстуди за кратко.
После го вадим и режем с остър нож на ленти. Редим ги в чиния. Поръсваме с нарязан на ситно копър. Отгоре можем да капнем и малко зехтин.