Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Лападник с червен пипер

Лападник с червен пипер

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Лападник с червен пипер1 / 2
09/12/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • брашно - 5 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • лапад - 3 връзки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесва се тесто от брашното, солта и малко вода. Разточва се на две кори. Едната се слага в намазана с мазнина тава и върху нея се изсипва нарязаният лапад, разбъркан с черния пипер, червения пипер и солта.

Поръсва се с малко мазнина и се похлупва с другата кора. И тя се поръсва с мазнина. Покрива се с алуминиево фолио и се запича в предварително загрята фурна.

След 15 минути фолиото се маха и лападникът се обръща. Когато се зачерви, се изважда и покрива с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: