Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели с гъби и сирена

Талиатели с гъби и сирена

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Талиатели с гъби и сирена
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
18/09/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
3
"Ето ги нашите най-любими талиатели, скоро ще станат и вашите"

Необходими Продукти

  • гъби - 200 грама
  • талиатели - 300 грама пресни
  • готварска сметана - 250 мл (Президент)
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 2 с.л.
  • лук - 1 глава шалот
  • синьо сирене - 80 г
  • чедър - 80 г
  • черен пипер - 2 - 3 щипки
  • мащерка - 5 - 6 стръка
  • пармезан - настърган, за поръсване
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте маслото в дълбок тиган и запържете наситнените лук и чесън. Добавете нарязаните гъби и посолете. Когато и гъбите омекнат, налейте сметаната.

Бъркайте соса и малко преди да кипне, добавете чедъра и синьото сирене.

Поръсете гъбения сос с черен пипер и прясна мащерка.

Сварете талиателите в подсолена вода, отцедете ги и полейте със соса.

Талиателите с гъби и сирена са готови.

Поръсете ги с пармезан и още прясна мащерка, сервирайте веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: