Начин на приготвяне
Талиателите ги варите за около 10 мин в подсолена вода, докато не се сготвят. След това измивате със студена вода в гевгир и капвате няколко капки олио, за да не се слепят.
За соса:
Гъбите, нарязани на ивички, ги задушавате в маслото заедно с кадровите ядки (може да ги замените с орехи, ситно кашу или дори филетирани бадеми).
Добавяте готварската сметана и бъркате за няколко минути. След това добавяте сиренето Бри, нахута и царевичката. Овкусявате с индийско орехче, сол и пипер по вкус и готвите соса още няколко минути, докато се сгъсти.
Изцедените талиатели ги добавяте към соса и ги бъркате добре, за да попият леко.
Сервирате ги топли, може по желания да поръсите с пармезан.
Добър апетит!