Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Талиатели Калабрезе с Гъби

Талиатели Калабрезе с Гъби

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k35k16k16k12
Талиатели Калабрезе с Гъби
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
26/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
37 мин.
Порции
3
"С порция талиатели Калабрезе с гъби се печелят сърца, да знаете"

Необходими Продукти

  • талиатели - 6 гнезда
  • чери домати - 12 бр.
  • доматено пюре - 100 г
  • лют пипер - 1 ч.л. чили или на вкус
  • шалот - 2 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • гъби - 180 г пресни печурки
  • пекорино - 3 с.л. на прах за соса + люспи за поръсване
  • босилек - 1 - 2 с.л. накълцани листа+ за украса
  • черен пипер - 1 щипка
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука шалот и чесъна и ги запържете в зехтина, докато омекнат. Добавете чери доматките и гъбите на половинки или четвъртинки и гответе, докато тънката кожичка на доматите се набръчка. Тогава сипете доматеното пюре (за повече сос за паста може да сложите и още количество от него)

Гответе докато сосчето се сгъсти и подправете с лютия пипер, черния пипер, сол и босилек.

Намалете огъня, сложете пекорино на прах или фино настърган и оставете бавно да къкри докато приготвяте талиателите.

Сварете талиателите в леко подсолена вода до степен ал денте. Може да взимате от водичката от варенето по малко и да слагате към соса, за да го разредите, след изпаряване на течността това ще придаде още кремообразност поради нишестето съдържащо се във водата.

Сварените ал денте талиатели прехвърлете при соса, без да се стараете да ги отцеждате и бъркайте или леко подмятайте в тигана, за да поемат от Калабрезето.

Поднесете топли и поръсени със пекорино или пармезан на големи люспи (настъргани с белачка за зеленчуци става най-лесно)

Украсете Талиателите Калабрезе с Гъби със свежи листа ароматен босилек и поднесете.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: