Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Крехки ребърца в медена марината

Крехки ребърца в медена марината

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Крехки ребърца в медена марината
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"В медената марината е тайната за вкусните ребърца"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 кг
  • марината
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • лимони - 1 бр. сока
  • червено вино - 200 мл
  • сол
  • доматено пюре - 5 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • мед - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред пригответе марината за свинските ребърца.

В купа смесете продуктите за нея. Нарежете или сложете цели ребрата в тава и залейте.

Покрийте с алуминиево фолио и печете ребрата за час на 180 градуса.

После махнете фолиото и печете маринованите ребърца още пет минутки, обърнете и допечете нови пет минути.

Щом са готови, може да ги намажете с образувалия се сос и да поднесете крехките ребърца в медена марината.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: