Начин на приготвяне
Разбийте захарта с омекналото масло до получаване на гладък крем.
Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Добавете жълтъците към маслото - един по един, като не спирате да разбивате. Прибавете екстракта ванилия и лимоновата кора.
Пресейте брашното заедно с бакпулвера и го добавете към горната смес поетапно.
Разбийте белтъците с щипка сол до твърд сняг. На части ги добавете към сместа.
Разбъркайте внимателно с шпатула до хомогенна смес.
Намазнете и набрашнете тава за печене и я сипете вътре.
Почистете и нарежете сливите, поръсете ги с канела и 2 лъжици захар. Набодете ги в тестото.
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете плодовия сладкиш до готовност - около 40 минути.
Поръсете есенния сладкиш със сливи и канела с пудра захар и поднесете.