Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Сиропирани сладки»Сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко

Сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко

Христинка КолеваХристинка Колева
Иноватор
2764k7181
Сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко
Снимка: Христинка Колева
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Точно от тази сладост имаме нужда всеки ден. Наистина са страхотни тези сиропирани гръцки сладки"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • кисело мляко - 6 с.л.
  • пшеничен грис - 150 г
  • брашно - 220 г
  • бакпулвер - 10 г
  • олио - 6 с.л.
  • за сиропа
  • вода - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 и 1/2 ч.ч.
  • лимони - 1/2 настъргана кора
  • ванилия - 1 пакетче
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте бакпулвера, гриса и брашното и добавете към тях олиото и млякото.

Замесете тесто и го накъсайте на топчета.

Оформете ги добре и ги сложете в тава върху хартия за печене.

Сложете ги да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.

Сипете водата и захарта в голяма касерола и я сложете на котлона.

Щом заври сиропът, добавете лимоновата кора, лимоновия сок, ванилията и солта.

Залейте студените топчета със захарния сироп.

Оставете сиропираните сладки да попият добре и по желание ги оваляйте в кокосови стърготини, орехи или други ядки.

Насладете се на тези сочни гръцки сладки с грис и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: