Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Ребърца»Мариновани свински ребра печени под фолио

Мариновани свински ребра печени под фолио

Невена Блажева ИвановаНевена Блажева Иванова
Помощник Готвач
2143k7641
Мариновани свински ребра печени под фолио
Снимка: Невена Блажева Иванова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
105 мин.
Общо
120 мин.
Порции
6
"Не пропускайте фолиото при приготвяне на маринованите свински ребра, то е много важно"

Необходими Продукти

  • свински ребра - около 1.7 кг
  • бяло вино - 200 мл
  • мед - 2 с.л.
  • сол
  • чесън - 6 скилидки
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • соев сос - 3 с.л.
  • кайенски пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте, подсушете и овкусете свинските ребра с черен пипер и сол. Направете марината от останалите продукти.

Намазнете глинен съд, поставете месото, залейте с марината и наредете скилидки чесън. Оставете маринованите ребърца да престоят за нощ.

Покрийте съда с алуминиево фолио в студена фурна. Включете фурната на силни градуси и печете ребрата за час.

След като махнете фолиото и допечете още 15 минути маринованите свински ребра, печени под фолио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: