Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Запечени скариди в чеснов сос

Запечени скариди в чеснов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечени скариди в чеснов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Изберете виното, защото скаридките в чеснов сос ще бъдат готови точно в 1900 часа"

Необходими Продукти

  • чесън - 2 скилидки
  • скариди - 12 бр. големи, небелени, пресни
  • сол
  • копър - 1 стрък
  • зехтин - 100 мл
  • бадеми - 6 с.л. смлени
  • магданоз - 10 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете с беленето на скаридите като не изхвърляте главите им. Затоплете в тиган 4 с.л. зехтин и сложете главите да се запържат и да си пуснат сока. Може да ги притиснете с лъжица.

Махнете остатъците от главите, добавете останалия зехтин, за да се получи повече сос. Добавете настъргания чесън, запържете и добавете сол и смлени бадеми. Разбъркайте.

Махнете от огъня, добавете наситнените копър и магданоз, хубаво е да са пресни. Към скаридите в сос може да добавите и лимонов сок.

Поръсете плочата на силни градуси, поръсете сол и зехтин, за да не залепват скаридите. Печете скаридите от двете страни за кратко.

Полейте със соса и сервирайте запечените скариди в чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: