Начин на приготвяне
Започнете с беленето на скаридите като не изхвърляте главите им. Затоплете в тиган 4 с.л. зехтин и сложете главите да се запържат и да си пуснат сока. Може да ги притиснете с лъжица.
Махнете остатъците от главите, добавете останалия зехтин, за да се получи повече сос. Добавете настъргания чесън, запържете и добавете сол и смлени бадеми. Разбъркайте.
Махнете от огъня, добавете наситнените копър и магданоз, хубаво е да са пресни. Към скаридите в сос може да добавите и лимонов сок.
Поръсете плочата на силни градуси, поръсете сол и зехтин, за да не залепват скаридите. Печете скаридите от двете страни за кратко.
Полейте със соса и сервирайте запечените скариди в чеснов сос.