Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Печено сирене»Запечен камембер със смокини

Запечен камембер със смокини

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Запечен камембер със смокини
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
10 мин.
Порции
1
"Класически запечен камамбер със смокини - невероятно предястие за гости"

Необходими Продукти

  • камембер - 200 г
  • сладко от смокини - 2 бр. от сладко + малко от соса
  • бадеми - 8 бр. белени, сурови
  • орехи - 8 половинки
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оставете сиренето Камембер на стайна температура, за да не е прекалено стегнато и да не остава твърдо отвътре.

Нарежете смокините на парченца, а ядките запечете на сух тиган.

В същия тиган, в който сте запекли орехите и бадемите, сипете зехтина и сложете плочката сирене Камембер на силен огън.

Когато добие тъмен загар по коричката от едната страна, обърнете го от другата.

Извадете сиренето и го сложете в красива чиния. Отгоре сложете нарязаните смокини и поръсете със лъжица от течната част на сладкото от смокини.

Разпределете отгоре и отстрани на Камембера запечените ядки и поднесете на момента, докато е топло.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: