Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържоли»Свински пържоли с гъби и бяло вино

Свински пържоли с гъби и бяло вино

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
4092k2k2k
Свински пържоли с гъби и бяло вино
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
01/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Виното ще присъства не само в това ястие със свинско, но и на масата в големи количества"

Необходими Продукти

  • гъби - 300 грама
  • свински вратни пържоли - 2 бр.
  • бяло вино - 100 мл
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • олио - 5 с.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лук - 2 глави
  • моркови - 1 брой
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете в чинийка брашно с черния пипер. Посолете вратните пържоли и ги оваляйте в брашното.

Сгорещете олиото в тиган и запечатайте за кратко пържолите и от двете страни.

Извадете пържолите и в същата мазнина задушете нарязаните морков и лук. Малко след тях добавете нарязаните гъби.

Овкусете с черен пипер, мащерка и сол.

В йенска форма сложете едната пържола, а върху нея разпределете половината гъби, морков и лук. Сложете втората пържола и останалите зеленчуци.

Сипете бялото вино и сложете капака. Пъхнете във фурната, загрейте на 200 градуса и печете около час.

Свинските пържоли с гъби и бяло вино са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Рецептата е ТОП.Аз я приготвям без моркови
18.03.2023 22:49