gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Великденски кекс с глазура

Великденски кекс с глазура

АнабелАнабел
Новак
2941k1k439
Великденски кекс с глазура
Снимка: Анабел
1 / 3
13/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции10

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете яйцата на белтъци и жълтъци.

Разбийте белтъците до получаване на твърд сняг.

В отделна купа разбийте белтъците заедно с размекнатото масло. Когато се получи фин крем, сипете пресятото брашно, прясното мляко, подправките, какаото и бакпулвера.

Разбъркайте и на части добавете белтъците. Бъркайте внимателно в една посока, за да остане пухкаво тестото.

Пригответе си продълговата форма за печене и я намазнете. Сипете вътре сместа.

Загрейте фурната на 180 градуса. Печете кекса до готовност - около 45 минути.

Охладете готовия великденски сладкиш и го извадете от формата. Залейте с готовата шоколадова глазура и изчакайте да стегне. По желание може да украсите с различни бои за още по-празничен вид.

Великденският кекс с глазура е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: