Начин на приготвяне
Пресейте брашното заедно със солта, ванилията и бакпулвера в дълбока купа.
Чукнете вътре цялото яйце и добавете жълтъка, маслото и захарта.
Започнете да месите, докато получите маслени трохи.
Покрийте купата с прозрачно фолио и я сложете в хладилник за около 60 минути.
В тенджера сипете прясното мляко и добавете яйцата, нишестето и захарта - сложете я върху котлона.
Започнете да бъркате крема с телена бъркалка, докато се сгъсти.
Махнете го след това и го овкусете с ванилиите.
Изсипете половината маслени трохи в кръгла тава върху хартия за печене.
Отгоре изсипете охладения крем и наредете ягоди.
Изсипете върху тях останалите маслени трохи и сложете плодовия пай да се пече на 180 °C до готовност.
Охладете десерта и го поръсете с пудра захар.
Ягодовата кростата с крем е много вкусна. Насладете ѝ се.