Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова торта»Ягодова торта с крем и череши

Ягодова торта с крем и череши

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Ягодова торта с крем и череши
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
12
"Не робувайте на предразсъдъци - розовото е за всички, когато е толкова вкусно"

Необходими Продукти

  • за блатовете
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 150 г
  • брашно - 150 г
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • олио - 3 с.л.
  • вода - 3 с.л., топла
  • за крема
  • пудинг - 2 бр. ягода (по 40 г)
  • прясно мляко - 1 л
  • захар - 1 ч.ч.
  • сметана - 100 мл
  • ягоди - 200 г
  • за украса
  • череши
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете водата, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.

Разделете сместа на две и изпечете два блата във форма 24 см. Оставете да се охладят и всеки разрежете на две-така че получите 4 блата.

В тенджерка сипете 2/3 от млякото заедно със захарта.

В купа разбийте пудинга с останалото мляко. Изсипете го във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема да се охлади и към него прибавете разбитата сметана. Разбъркайте добре.

В поднос поставете един блат. Леко го сиропирайте и намажете с част от крема. Поръсете нарязани ягоди и покрийте с друг блат.

Така сглобете цялата плодова торта, като накрая завършите с крем. Украсете с разбита сметана и черешите.

Ягодовата торта с крем и череши е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: