Начин на приготвяне
Разбийте яйцата със захарта. Добавете водата, олиото и пресятото брашно с бакпулвера.
Разделете сместа на две и изпечете два блата във форма 24 см. Оставете да се охладят и всеки разрежете на две-така че получите 4 блата.
В тенджерка сипете 2/3 от млякото заедно със захарта.
В купа разбийте пудинга с останалото мляко. Изсипете го във врящото мляко и бъркайте, докато се сгъсти. Оставете крема да се охлади и към него прибавете разбитата сметана. Разбъркайте добре.
В поднос поставете един блат. Леко го сиропирайте и намажете с част от крема. Поръсете нарязани ягоди и покрийте с друг блат.
Така сглобете цялата плодова торта, като накрая завършите с крем. Украсете с разбита сметана и черешите.
Ягодовата торта с крем и череши е готова.