Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Ягодова кростата с крем

Ягодова кростата с крем

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Ягодова кростата с крем
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Ягодовата кростата с крем е много вкусна. Насладете ѝ се."

Необходими Продукти

  • краве масло - 130 г
  • ягоди - 200 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 100 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • ванилия - 1 пакетче
  • сол - щипка
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • за крема
  • захар - 2 с.л.
  • прясно мляко - 300 мл
  • яйца - 2 бр.
  • нишесте - 2 с.л.
  • ванилия - 2 прахчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното заедно със солта, ванилията и бакпулвера в дълбока купа.

Чукнете вътре цялото яйце и добавете жълтъка, маслото и захарта.

Започнете да месите, докато получите маслени трохи.

Покрийте купата с прозрачно фолио и я сложете в хладилник за около 60 минути.

В тенджера сипете прясното мляко и добавете яйцата, нишестето и захарта - сложете я върху котлона.

Започнете да бъркате крема с телена бъркалка, докато се сгъсти.

Махнете го след това и го овкусете с ванилиите.

Изсипете половината маслени трохи в кръгла тава върху хартия за печене.

Отгоре изсипете охладения крем и наредете ягоди.

Изсипете върху тях останалите маслени трохи и сложете плодовия пай да се пече на 180 °C до готовност.

Охладете десерта и го поръсете с пудра захар.

Ягодовата кростата с крем е много вкусна. Насладете ѝ се.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
54
41
30
20
10
Дай твоята оценка: