Начин на приготвяне
В дълбока купа сипваме всички съставки за палачинките (овесено мляко, яйце, ванилия, сода, ябълков оцет, типово брашно, кафява захар и шарлан) и старателно разбъркваме с телена бъркалка до гладка хомогенна смес.
От сместа за палачинковата торта са ни необходими 7 малки палачинки, които приготвяме без мазнина в нагорещен тиган, разстиляйки ги с черпак в диаметър – около 10-12 см (по желание може да използваме ринг, но и без него с малко повече старание може да се получат еднакви по размер).
Готовите захлупваме с капак, за да не изсъхват, като всяка нова поставяме под предишната в купчинката, за да запазим топлината и мекотата им.
За ягодовата торта ще използваме общо 1 пълна чаена чаша с предварително домашен яйчен крем. Половината от него – ½ ч.ч., пасираме с 5 ягоди и след това пожелание разбъркваме розовото кремче с 1-2 на ситно нарязани ягоди.
Започваме да изграждаме тортата, като за целта разделяме двата вида яйчен крем (жълт и розов) на по 3 части, така че да намажем общо 6 палачинкови блата.
По този начин: палачинка, жълт яйчен крем, палачинка, ягодов яйчен крем, палачинка жълт яйчен крем и т.н.
Завършваме със 7-мата палачинка и отгоре украсяваме с 3-4 филирани ягоди, по желание в звездовидна форма и стръкчета свежа мента.
Една лесна рецепта за изключително вкусна и красива мини палачинкова торта с яйчен крем и ягоди.
Свеж десерт за специални поводи!
Чудно Вкусно!