Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Домашна торта с пухкави блатове и крем

Домашна торта с пухкави блатове и крем

Домашна торта с пухкави блатове и крем
Снимка: Стефани Иванова
3 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12
"Страхотна домашна торта с крем и пухкави блатове - мекичка и галеща небцето"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • брашно - 140 г
  • царевично нишесте - 30 г
  • захар - 200 г
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 1 ч.л. есенция
  • сол - 1 щипка
  • За Крема
  • брашно - 6 с.л. бяло
  • яйца - 5 бр.
  • ванилия - 2 бр. на прах
  • захар - 400 г
  • прясно мляко - 1.7 мл
  • локум - за украса бонбони или стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на блатовете за тортата.

Петте яйца разбиваме на висока скорост 5 мин и към тях постепенно прибавяме захарта и разбиваме още 5 мин.

Добавяме пресятото брашно, царевичното нишесте и щипка сол.

Бъркаме внимателно, докато се получи средно гъста смес. Изсипваме сместа в намазнена или покрита с хартия за печене форма.

Печем на 180 °C за 35- 45 мин. Оставяме да изстине извън формата и разделяме на блатове.

Започваме с приготвянето на яйчения крем.

Разбиваме в купа брашното, яйцата, ванилията, захарта и 200 мл прясно мляко.

Слагаме на котлона 1.5 мл и когато загрее млякото, добавяме сместа.

Това е за бял сладкарски крем, ако искате кафяв, може да прибавите 1 с.л. какао).

Блат, крем, блат, крем. Отгоре украсата на селската торта е по желание.

Оставяме домашната торта с пухкави блатове и крем в хладилник за минимум 5 часа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: