Пилешко филе с горчица и соев сос

Нина ИвановаНина Иванова
Иноватор
111
10
708
2
22/02/2018
"Перфектната гарнитура към най-сочното пилешко филе е ... още една порция от него "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 921
  • Преглеждания за месеца171
  • Преглеждания за седмицата21
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешкото филе се нарязва на хапки. Лука почистваме и нарязваме на полукръгове. Почистете чесънът и нарежете на тънки филийки.

Пилето се нарязва на ивици, а лука на полукръгове. Първо сложете лука в предварително загрята мазнина и го запържете докато омекне. След това добавете чесъна и разбърквайте. След 2-3 минутки добавете и пилешкото месо.

Добавете малко вода, за да се задуши месцето. Когато побелее пилешкото филенце и водата се е изпарила, добавете соевия сос и горчицата.

Оставете да се запържи леко и накрая може да прибавите сол на вкус. Имайте впредвид, че соевият сос е солен.

След прибавянето на подправките задушете още 10 минутки и махнете от котлона. Месцето трябва са остане сочно, а не да е твърдо. Ястието е готово. Прибавете гарнитура по ваш вкус. Добър апетит.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар