Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Печено прасенце»Печено прасенце с плънка от дреболии и гъби

Печено прасенце с плънка от дреболии и гъби

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Печено прасенце с плънка от дреболии и гъби2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Ястие, достойно за всяка празнична трапеза - хрупкаво прасенце със сочна плънка"

Необходими Продукти

  • прасе - 1 бр.
  • мазнина - за намазване
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
  • за плънката
  • дреболии - на прасенцето
  • лук - 2 глави
  • гъби - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • бяло вино - 2 ч.ч.
  • мазнина - 1 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасенцето се измива и почиства. Натрива се отвън и отвътре със солта, червения и черния пипер, намазва се с мазнина и се оставя да престои.

Плънката се приготвя от задушения в мазнината нарязан лук, нарязаните дреболии, гъби и ориз, залети с виното и поръсени с черния пипер и солта.

Прасенцето се напълва и се зашива. Слага се в тава и се пече на силна фурна, като се облива със соса, който се получава при печенето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: