Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Печено Прасенце»Печено прасенце с плънка от зеле

Печено прасенце с плънка от зеле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Печено прасенце с плънка от зеле1 / 2
22/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
240 мин.
"Шегаджиите казват, че дават на прасето да яде зеле, но истинската рецепта за вкусно пълнено прасенце е тази"

Необходими Продукти

  • прасенце - 1 бр.
  • кисело зеле - 1 кг
  • шунка - 200 г
  • лук - 3 глави
  • червен пипер - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л. (млян)
  • свинска мас - 1 ч.ч.
  • лимони - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прасенцето се почиства и се измива добре, натърква се отвътре и отвън със сол и черен пипер. Лукът се нарязва и се задушава в половината мас и малко вода.

Добавя се ситно нарязаната шунка. Зелето се нарязва и се добавя в тигана при лука и шунката, за да се задуши, поръсва се с червения пипер и се сваля от огъня. Със сместа се пълни прасенцето и след това се зашива.

Натърква се с останалата мас и се поръсва със сока на лимоните. Прасенцето се слага в тава върху скара или пръчки и се долива вода, колкото да покрие дъното на тавата. Пече се на 180 градуса, като често се полива със соса и се преобръща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

djakoj
djakoj
Е,обяснете де :-)
14.03.2014 16:22
djakoj
djakoj
Това е чудесно,но обяднете как се пече свинска глава :-)
14.03.2014 16:21