Начин на приготвяне
Изпичате пиперките, обелвате ги, почиствате ги от дръжките и семената и ги нарязвате на парченца. Стривате чесъна с малко сол, прибавяте оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбърквате и заливате с тази смес пиперките.
Почиствате и измивате месото. Нарязвате го на порции, посолявате го леко и го задушавате в сгорещената мазнина. Прибавяте ситно нарязания лук и също го задушавате.
Когато поомекне, поръсвате с червения пипер и брашното, прибавяте обелените и настъргани домати и наливате 1 к.ч. гореща вода. Изчаквате ястието да заври и прибавяте обелените и нарязани картофи. Варите на умерен огън.
След четвърт час прибавяте пиперките заедно с маринатата, в която са стояли и лютите чушки. Посолявате и оставяте паприкаша да къкри още 5-6 минути на тих огън.
Поднасяте ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.
Коментари