Паприкаш по манастирски

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Паприкаш по манастирски2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • олио - 1 к.ч.
  • лук - 3 глави
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • домати - 6 бр.
  • чушки - 1 кг
  • картофи - 1 кг
  • люти чушки - 2 бр.
  • вино - 1 к.ч.
  • оцет - 1 ч.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 с.л. ситно нарязан
  • кисело мляко - 8 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпичате пиперките, обелвате ги, почиствате ги от дръжките и семената и ги нарязвате на парченца. Стривате чесъна с малко сол, прибавяте оцета, виното и 1 с.л. олио. Разбърквате и заливате с тази смес пиперките.

Почиствате и измивате месото. Нарязвате го на порции, посолявате го леко и го задушавате в сгорещената мазнина. Прибавяте ситно нарязания лук и също го задушавате.

Когато поомекне, поръсвате с червения пипер и брашното, прибавяте обелените и настъргани домати и наливате 1 к.ч. гореща вода. Изчаквате ястието да заври и прибавяте обелените и нарязани картофи. Варите на умерен огън.

След четвърт час прибавяте пиперките заедно с маринатата, в която са стояли и лютите чушки. Посолявате и оставяте паприкаша да къкри още 5-6 минути на тих огън.

Поднасяте ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
44
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Николина
Николина
Да попитам за киселото мляко
16.09.2014 15:04
2