Начин на приготвяне
Измийте тиквичките и ги нарежете на тънки шайби.
Посолете ги и ги оставете настрана. Обелете лука, морковите и чесъна. Лука нарежете на ситно, морковите настържете, а чесъна нарежете на филийки.
Сгорещете олиото в дълбок тиган и добавете маслото.
Поставете чесъна и запържете за кратко. Следват морковите и лука.
Почистете чушките от семките и ги нарежете на ситно. След като лукът, морковът и чесънът се запържат, добавете каймата и бъркайте, докато стане на трохи.
След това добавете двата вида пипер и овкусете с подправките.
Оставете за кратко да къкри на слаб огън. След това добавете лютеницата, 1 чаша вода от 250 мл, разбъркайте и гответе още няколко минути.
След като плънката е готова, е време да наредим вкусната мусаката. На дъното на йенска тавичка, сложете малко от каймата и зеленчуците и подредете шайби тиквичка.
Следва отново плънка и тиквички. Така се процедира, докато свършат продуктите. Накрая се завършва с тиквички.
Печете мусаката в предварително загрята на 180 °C за около 50 минути.
През това време чукнете яйцата в купа, добавете киселото мляко и протеина и разбъркайте хубаво, да не останат бучки.
След като минат 50-те минути извадете мусаката с тиквички от фурната и сложете заливката, като разпределите навсякъде.
Печете до приятен и златист загар мусака от тиквички и телешка кайма.
Да ви е сладко!