Начин на приготвяне
Морковите се обелват и се нарязват на парченца, колкото режете картофите за мусака. Който реши да не ги бели, трябва да ги измие много добре, за да не предадат горчивина на ястието.
Лукът се обелва и нарязва на ситно. Заедно с морковите се задушават с малко зехтин или свинска мас в дълбок съд или тиган. След като лукът е поомекнал малко, се добавя и каймата. Разбърква се добре и се овкусява със сол и черен пипер.
След като каймата се позадуши, се слага и доматеното пюре (или доматен сок, ако някой има под ръка). Оставя се за още около 5 минути на огъня и след това се изсипва в подходяща тавичка.
Слага се 1 пръст вода в тавата.
Прави се заливка от киселото мляко, содата и разбитото яйце. С нея, още преди да се метне ястието, се залива и така се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност около 30 мин.