Начин на приготвяне
Слагаме каймата в купа, сипваме малко студена вода (около 100 мл) и разбиваме каймата.
В дълбок тиган наливаме олиото и в него запържваме нарязания на дребно лук. Добавяме разбитата кайма и запържваме и нея за 2-3 минути.
Нарязваме на дребно предварително обеленият домат и слагаме и него в тигана. Посоляваме на вкус, прибавяме червения и черния пипер.
Обелваме и нарязваме картофите и тиквичките на кубчета, прибавяме ги към останалите продукти и разбъркваме добре. Прехвърляме съдържанието в тавичка и го заливаме с топла вода, след което слагаме в загрята фурна на 200 градуса за около 45 минути.
Приготвяме заливката, като разбиваме в купа три лъжици брашно заедно с малко студено прясно мляко, така че да се получи рядка каша. Слагаме в кашата три яйца и щипка сол, разбиваме хубаво, след което добавяме и останалото мляко.
Изваждаме от фурната почти готовата мусака и я заливаме със заливката, след което я връщаме обратно във фурната за около 15 минути до придобиване на златист цвят.
Поднасяме с гарнитура от мариновани зеленчуци.
Коментари