Начин на приготвяне
Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на кубчета.
Моркова обелете и настържете, а лука обелете и нарежете на ситно.
Сгорещете олиото в дълбок съд и добавете лука и морковите.
Размийте каймата с малко вода и я добавете в съда.
Бъркайте с телена бъркалка, докато стане на трохи. Овкусете с половината подправки и гответе, докато каймата се запържи.
След това добавете доматите от консерва, щипка захар и картофите, разбъркайте, добавете малко вода и гответе под капак, докато картофите се сварят.
След което махнете капака и гответе още няколко минути, докато течността изври. Добавете и магданоза.
Докато течността изври, си подгответе заливката - в купа чукнете яйцата и разбийте с щипка сол.
Добавете прясното мляко и добавяйте постепенно брашното, като бъркате добре, за да не останат бучки.
Прехвърлете мусаката в йенска тава и залейте със заливката за мусака, като разпределите навсякъде.
Печете мусаката в загрята на 180 °C фурна, докато се изпече заливката.
Да ви е сладко с тази мусака от картофи и телешка кайма.
Коментари