Начин на приготвяне
За соса Болонезе нарежете лука, моркова и чесъна на ситно и ги задушете в дълбок тиган.
Добавете към тях каймата и бъркайте, докато стане на трохи.
Сипете виното, а след няколко минути и доматите, босилека, ригана и черния пипер.
За соса Бешамел запържете първо брашното.
Сипете прясното мляко на тънка струя при непрекъснато бъркане.
Оставете соса да се сгъсти и тогава го овкусете със солта и индийското орехче.
Попарете готовите кори за лазаня.
Сложете от соса Бешамел на дъното на правоъгълна тава, отгоре сложете ред кори, отново сос Бешамел, след това сос Болонезе, моцарела и кашкавал. Продължете да редите домашната лазаня по същия начин до изчерпване на продуктите.
Сложете я да се пече за около 30 минути на 200 °C.
Бързата лазаня Болонезе с готови кори е много вкусна.
Коментари