Начин на приготвяне
Каймата се размесва във вода, докато не стане на трохи. Лукът се почиства и се настъргва. Морковите се измиват, белят се и също се настъргват. В тенджера се сипва олиото и се оставя да загрее. Когато е готово, в него се сипват лукът и морковите. Запържват се добре.
След като са готови, към тях се добавя каймата и се бърка по възможност с телена бъркалка, за да може каймата да се разбие добре. Сосът се подправя с подправките. Когато каймата се запържи добре се добавя доматеното пюре. Разбърква се добре и се оставя да покъкри.
През това време в отделна тенджера си кипвате млякото. Когато е готово, го дърпате от котлона и слагате по~малка тенджерка, в която слагате маслото да се разтопи. След като е готово, запържвате брашното. Смесвате с млякото и бъркате, докато се получи хомогенна смес.
Дърпате и соса от котлона и започвате реденето. На дъното на тава сипвате малко от бешамела и разтилате с кора за лазаня. Редите кори и слагате от плънката. По желание може да сложите малко от бешамела.
Така редите ред кори, ред плънка. Накрая завършвате с кори и бешамел. Настъргвате кашкавала и ръсите обилно навсякъде.
Слагате лазанята в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете до готовност.
Коментари