Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Суфле»Лава кейк с черен шоколад

Лава кейк с черен шоколад

Лава кейк с черен шоколад
Снимка: Албена Асенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
9 мин.
Общо
39 мин.
Порции
12
"Шоколадовия лава кейк е като късче от Рая - подарете си това удоволствие"

Необходими Продукти

  • брашно - 150 г
  • краве масло - 200 г + 50 г за намазване
  • захар - 150 г
  • черен шоколад - 300 г
  • яйца - 6 бр.
  • какао - за поръсване на формите
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в касерола и разтопете на водна баня маслото и черния шоколад. В друга купа разбийте захарта и яйцата до пухкавост.

Добавете пресятото брашно към яйчената смес и разбъркайте. Добавете и шоколадовата смес.

Използвала съм формички за крем карамел, за да направя шоколадовото суфле. Намазнете всяка от тях и сипете до напълване на 2/3 от обема.

Оставете във фурна на 225 градуса. Трябва да печете отгоре и отдолу 9 минути без вентилатор.

Така шоколадовият сладкиш ще стане с течен център.

След това сервирайте вашия лава кейк с черен шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: