Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кейк с тиква и черен шоколад

Кейк с тиква и черен шоколад

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
949868
Кейк с тиква и черен шоколад1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • брашно - 120 г
  • тиква - 125 г
  • захар - 120 г
  • ванилия - 1 бр.
  • олио - 75 мл
  • яйца - 2 бр.
  • какао - 1 ч.л.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • канела - 1/2 ч.л.
  • стафиди - 50 г
  • орехи - 25 г
  • шоколад - 75 г натурален
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете захарта и яйцата и ги разбийте на пухкав крем. Добавете олиото, брашното, канелата, стафидите и разбъркайте добре.

Постепенно прибавете почистената и настъргана тиква, натрошените орехови ядки и бакпулвера. Разбийте сместа с миксер на бави обороти.

Готовата смес се изсипва в предварително намазнена и набрашнена форма за печене. Може да използвате и форма за мъфини. Кейкът се пече около 45-50 минути в загрята на 180 градуса фурна.

Натуралният шоколад се разтопява на водна баня и с него се залива още топлия кейк. Гарнира се с листенца прясна мента и се поднася.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
43
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Еда
Еда
браво
03.11.2013 13:23