Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Постен ориз с лапад и печурки

Постен ориз с лапад и печурки

Постен ориз с лапад и печурки
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Съвсем малка порция от този постен ориз с гъбки ще ви засити доста, така че ще остане и за утре от него"

Необходими Продукти

  • зелен лук - 1 връзка
  • бульон - 4 ч.ч. гъбен
  • гъби - 300 грама
  • ориз - 1 ч.чаша
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 к.ч. (пасирани)
  • лапад - 1 връзка
  • черен пипер
  • магданоз
  • магданоз
  • олио - 6 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и наситнете зеления лук. Сипете малко олио и вода в дълбок тиган, загрейте и задушете лук.

Когато поомекне, добавете към него нарязаните гъби. Малко след тях сипете и предварително измития ориз.

Намалете силата на огъня и овкусете със сол и черен пипер. Гответе до набъбване на зрънцата ориз и сипете пасираните домати и червения пипер.

На няколко път налейте гъбения бульон, като добавяте следващата част едва когато предишната се е усвоила напълно.

В края на готвенето на ориза на тиган добавете нарязания лапад.

Поръсете ястието с магданоз и сервирайте.

Постният ориз с лапад и печурки е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: